Voor velen is tapas eten een nieuwe ervaring. Tapas, wat is of wat zijn dat eigenlijk?
Tapas laten zich moeilijk omschrijven: ze zijn divers en informeel. De kleine gerechtjes kunnen koud of warm geserveerd worden en in The Gallery doen wij dat in de bekende kleine roodbruine minicaquelons. Ze kunnen variëren van een plakje chorizo, gemarineerde olijven, kleine gehaktballetjes, gamba’s, etc.

Aan het opdienen ligt van oudsher een aantal praktische overwegingen ten grondslag: een drankje (hoofdzakelijk sherry of wijn) werd, om ongedierte te weren, veelal afgedekt met een tapa van brood of ham. Tapa betekent vrij vertaald dan ook “dekseltje”.

Het gezellige aan tapas is dat je samen uit dezelfde potjes kunt eten. Ook de keuze van de tapas wordt hierdoor iets sociaals; het vraagt wat overleg tussen de tafelgenoten onderling.

Bij ons in de tapasbar kunt u de variatie en de hoeveelheid van de tapasgerechten zelf bepalen: onder het genot van een drankje bijvoorbeeld 1 of 2 tapasgerechten per keer bestellen en zo de hele avond vullen. Ook een menu met meerdere tapasgerechten om zo een gevarieerde complete maaltijd te creëren behoort tot de mogelijkheden.